Parhaat jackpot-kolikkopelit

Osa netin suosituimmista kolikkopeleistä ovat niin kutsuttuja progressiivisia jackpot-pelejä. Ne on yhdistetty pottiin, johon pieni osuus jokaisesta panostuksesta laitetaan sivuun kunnes joku pelaajista saa pelin päävoiton eli jackpotin. Riippuen pelistä tämä potti voi nousta hyvinkin suureksi, usein kymmeniin tai satoihin tuhansiin euroihin. Joissain suosituimmissa peleissä potti on noussut jopa yli kymmenen miljoonan euron.

Suomispinsin asiantuntijoiden kokemuksen perusteella parhaat jackpot-kolikkopelit ovat seuraavat. Niistä kaikista on voitettu miljoonia ja ne ovatkin jackpot-peleistä ehdottomasti suosituimmat.

Mega Fortune

Mega Fortune jättipotti

NetEntin Mega Fortune on täynnä kultaa, kimallusta ja glamouria. Pelisymbolit ovat limusiineja, arvokkaita sormuksia, rahatukkoja, sikareita ja konjakkilaseja. Pelissä on 5 rullaa ja 25 voittolinjaa. Kuten useimmissa muissakin NetEntin kolikkopeleissä, löydät pelistä tutut wildit, scatterit ja bonus-pelin. Saamalla ruudulle vähintään 3 scatteria, käynnistyvät ilmaiskierrokset. 2 scatteria ilmaiskierroksen aikana antaa lisää ilmaiskierroksia.

Voitot ilmaiskierrosten aikana kerrotaan kertoimella, joka voi olla 1-5x. Mega Fortunen bonuspeli, joka käynnistyy saamalla vähintään 3 Bonus-symbolia ruudulle, sisältää monivaiheisen onnenpyörän, jossa pyritään saamaan nuolisymboli. Tämä siirtää pelin seuraavalle onnenpyörälle ja pääsemällä keskustaan antaa pelin progressiivisen jättipotin. Se on noussut parhaimmillaan lähes 18 miljoonaan euroon. Mega Fortune onkin yksi ehdottamasti parhaista jackpot-peleistä rikkauksista unelmoivalle pelurille.

Hall of Gods

HALL OF GODS Jackpot

Vanhasta pohjoismaisesta mytologiasta inspiraationsa saanut Hall of Gods on NetEntin ehkä paras jackpot-kolikkopeli. Sen pelisymbolit ja grafiikka on erittäin kauniit ja symboleina ovat mm. Thorin vasara, merihirviö ja erilaiset jumalhahmot. Pelin suosiota selittää myös sen poikkeuksellisen korkea palautusprosentti pelaajille (96.5%). Pelissä on sekä jokerit että scatterit ja niistä alkavat ilmaiskierrokset. Sen progressiivinen jättipotti on usein miljoonia euroja ja sen voi saada pelin bonus-osiosta. Tämä on etenkin suomalaisten pelaajien keskuudessa muodostunut suureksi hitiksi ja sitä voikin suositella lämmöllä.

Mega Moolah

MEGA MOOLAH jättipotti

Yksi tunnetuimpia progressiivisen jackpotin tarjoavista kolikkopeleistä on Microgamingin Mega Moolah. Siitä voitettiin aikoinaan siihen asti kaikkien aikojen suurin jättipotti, yli 17 miljoonaa euroa. Tämä ennätys on kuitenkin myöhemmin rikottu. Pelissä on 5 rullaa ja 25 voittolinjaa ja sen teema ja pelin mielenkiinto ei riipu itse päävoitosta. Se on erittäin viihdyttävä myös sellaisenaan.

Pelissä on suuri pelin sisäinen jackpot, minkä lisäksi siitä löytyvät perinteiset ilmaiskierrokset, wildit ja tietysti pelin sisältämä bonuspeli, josta jackpotit voi voittaa. Palautusprosentti ilman Mega jackpottia on kohtuullisen heikko (n. 88%), mutta sen logiikka on sellainen, että voittoja syntyy kohtuullisen usein, joten pelikassa ei hupene liian nopeasti. Jos päävoitto otetaan huomioon, niin pelin palautusprosentti pelaajille on yli 96%. Eläinhahmoja symboloivat pelisymbolit luovat peliin veikeän tunnelman ja se onkin yksi parhaista jackpot-kolikkopeleistä mitä tällä hetkellä on tarjolla.

Arabian Nights

ARABIAN NIGHTS Jackpot

Tuhannen ja yhden yön tarinoiden maailmaan sijoittuva Arabian Nights on jo reilut kymmenen vuotta sitten julkaistu progressiivinen jackpot-peli. Siinä keskimäärin voitettu noin kahden ja puolen kuukauden välein lähemmäs kaksi miljoonaa euroa aina sen julkaisusta lähtien. Huhtikuussa 2014 esimerkiksi eräs PAF:n sivuilla pelannut suomalaispelaaja voitti pelistä yli 3 miljoonaa euroa.

Arabian Nights-Pelin symbolit ovat aiheeseen liittyviä kameleita, arabialaisia hattuja ja sapeleita. Pelin palautusprosentti on kohtuullinen, yli 95%, kun ottaa pääpotin huomioon. Tämä kuitenkin lasketaan kaikkien pelaajien kesken, ei yksittäisen pelaajan panostuksista. Pelin maksimipanos on 5 euroa pyöräytykseltä. Peli on hyvin yksinkertainen eikä siinä ole scatterien ja jokerien lisäksi muita erikoisominaisuuksia jackpotin lisäksi. On huomioitavan arvoista, että jackpottia ei voi voittaa muuten kuin täydellä panostuksella. Muussa tapauksessa päävoitto on 10000 pelikolikkoa.

Major Millions

MAJOR MILLIONS jättipotti

Yksi vanhimpia progressiivisia jackpot-pelejä on Microgamingin armeija-teemaan perustuva Major Millions (major = majuri). Pelin symboleita ovat muiden muassa pelin teemaan liittyvät majuri, tankki, lentokone, arvomerkit ja rynnäkkökivärin panokset. Pelissä on 5 rullaa ja 15 voittolinjaa. Pelissä on wildit (Majuri) ja scatterit, mutta peli on hyvin yksinkertainen, eikä siinä ole ilmaiskierroksia eikä muita erikoistoimintoja.

Pelin jättipotin voittaa kun saa 15. voittolinjalle 5 Majuri-symbolia. Erityisesti englanninkielisessä maailmassa peli on huippusuosittu ja siitä voi voittaa todella suuria jackpotteja. Vanhuudestaan huolimatta se on yksi parhaita jackpot-kolikkopelejä ja todella kokeilemisen arvoinen. Nyttemmin pelistä on myös luotu mobiiliversio, joten sitä voi pelata myös laitteilla, jotka eivät tue Flashia, kuten  älypuhelimella ja tabletilla.